Head Invest Oy myy osakkuutensa Head Asset Management Oy:stä Evli Pankki Oyj:lle

Evlistä Head Asset Management Oy:n omistaja 90 prosentin osuudella

Head Invest Oy ja Evli Pankki Oyj ovat 30.9.2015 allekirjoittaneet kauppakirjan, jonka mukaan Head Invest Oy luopuu osuudestaan Head Asset Management Oy:ssä. Kaupan myötä Evli Pankista tulee Head Asset Management Oy:n omistaja noin 90 prosentin omistusosuudella. Yhtiön avainhenkilöt jatkavat vähemmistöomistajina.

– Kauppa mahdollistaa Head Asset Managementin (HAM) kasvun isomman toimijan mukana. Myös lisääntyvä EU-regulaatio myötävaikutti kauppojen syntyyn ja EVLIn myötä uskomme HAMin olevan vahva toimija alallaan myös jatkossa, toteaa Head Invest Oy:n toimitusjohtaja Arto Ylimartimo.

Head Invest Oy on vuonna 2000 perustettu oululainen teknologiakonserni, jonka yrityksiä ovat mm. automaatioteknologiaan keskittynyt JOT Automation Oy, ympäristöteknologiayhtiö Proventia Oy sekä terveysteknologian Mediracer Oy. Head Invest Oy:n pääomistaja on Veikko Lesonen perheineen. Konserni työllistää noin 350 henkilöä ja ennustettu liikevaihto vuodelle 2015 on 58 miljoonaa euroa.

Vuonna 2000 perustettu Head Asset Management tarjoaa yksilöllistä varainhoitoa yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön 2014 liikevaihto oli 1,9 miljoonaa euroa ja tilikauden voitto 0,8 miljoonaa euroa. Yrityskauppa tukee Evlin varainhoidon kasvustrategiaa.

– Head Asset Managementilla on kokenut tiimi ja korkealaatuinen palvelukonsepti. On hienoa, että yhtiöstä tulee osa Evliä, sanoo Evli Pankin toimitusjohtaja Maunu Lehtimäki.

– Olemme tyytyväisiä siitä, että Evli Pankki on Head Asset Managementin uusi pääomistaja. Olemme tehneet hyvää yhteistyötä Evlin kanssa jo pitkään. Omistusjärjestely luo erinomaiset edellytykset liiketoimintamme kehittämiselle, toteaa Head Asset Managementin toimitusjohtaja Thomas Procopé.

Järjestely vaatii toteutuakseen Finanssivalvonnan hyväksynnän. Järjestelyn arvioidaan toteutuvan vuoden 2015 aikana.

Lisätietoja: Arto Ylimartimo, toimitusjohtaja, Head Invest Oy, p. 0400 698 608 / arto.ylimartimo@headteam.com