Veikko Lesoselle teollisuusneuvoksen arvonimi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt oululaiselle yrittäjä Veikko Lesoselle teollisuusneuvoksen arvonimen 27.6.2018. Lesonen tunnetaan innovatiivisena yrittäjänä ja JOT Automationin perustajana. Tällä hetkellä hän toimii perheyhtiönsä Head Invest Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

”Olen kiitollinen Tasavallan presidentin myöntämästä arvonimestä. Tuntuu mukavalta saada tunnustusta tehdystä työstä ja otetuista riskeistä. Tämä arvonimi on samalla tunnustus koko konsernin henkilökunnalle, ilman osaajia ja sitoutumista yritysten menestys ei onnistu”, Lesonen kertoo.

”Toiminnallani olen halunnut noudattaa kestävän kehityksen periaatteita ja panostaa kotiseutuni sekä Suomen kehittämiseen. Uusien teknologioiden hyödyntäminen lisää ihmisten hyvinvointia ja alueen vetovoimaisuutta. Perustamani säätiön kautta haluan auttaa myös Pohjois-Suomen perheitä. Yrittäjänä olen oppinut, että koskaan ei tiedä mikä edessä odottaa. Siksi on mentävä rohkeasti eteenpäin.”

Arvonimen yhtenä hakijana yhdessä Head Invest Oy:n kanssa oli Oulun kaupunki, jonka kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen onnittelee teollisuusneuvoksen nimen ja arvon johdosta.

”Veikko Lesonen on yrittäjänä edelläkävijä ja kehittäjä koko Pohjois-Suomessa. Hänen toiminnassaan on samanlaisia piirteitä arvojen suhteen kuin Oulun kaupungilla: rohkeus, reiluus ja vastuullisuus. Hän on tuonut alueellemme runsaasti työpaikkoja sekä verotuloja, ja sitä kautta alueellemme hyvinvointia. Veikko Lesonen tunnetaan myös hyväntekeväisyydestään. Sotiemme veteraanit ja heidän hyvinvointinsa ovat Veikko Lesoselle sydämen asia. Hänet tunnetaan myös kulttuurin vaalijana. Yksi esimerkki upeasta kulttuuriteosta on Teräksen talon entisöinti.

Kiitän Oulun kaupungin puolesta Veikko Lesosta siitä tärkeästä, arvokkaasta ja merkittävästä työstä mitä hän on tehnyt Oulun seudun ja koko Pohjois-Suomen hyväksi”, Hänninen kertoo.